Rabu, 10 Ogos 2016

WANITA CUCUK PERANCANG WAJIB







Wanita cucuk perancang wajib ambil
Kalsium. Sedar tak sedar dah 4tahun saya bersama Ostematrix Shaklee. Dan apa yang membuatkan saya mengambil Ostematrix masa tu tahun 2013 bulan April kalau tak silap.
Selepas bersalin anak sulung hari yang ke-40 saya mengambil Depo Enjection (Perancang Kehamilan).  Hampir 2tahun setengah saya mengambil suntikan perancang. Kesan sampingan yang saya alami ketika itu sakit yang teramat ketika itu di bahagian belakang saya. Rasa macam nak patah. Setiap pagi bangun saya akan menangis atau minta suami yang urutkan.Dan period saya terganggu effect ambil depo enjection.

Selepas daripada itu saya berjumpa seorang Doktor di Kuala Selangor untuk bertanyakan masalah saya ni. Doktor sendiri menasihatkan saya agar berhenti dari mengambil suntikan perancang. Risiko utama ialah Osteoporosis ( tulang reput ). Terkejut saya bila doktor berkata sedemikian. Bermula dari itu saya terus berheni mengambil suntikan perancang.

4Biji Ostematrix sebelum tidur
Saya mula mengambil Ostematrix Shaklee ketika itu. Alhamdulillah kesan sampingan yang saya dapat bila bangun pagi badan dah tak sakit, tak biasa dan sengal serta tidur yang selesa. Setiap malam sebelum tidur saya akan mengambil Ostematrix Shaklee sebanyak 4biji.


Ini antara artikel yang saya ambil di Blog Dr Zubaidi dan maklumat lanjut korang boleh ke Blog Doktor untuk baca detail. KESAN SAMPINGAN SUNTIKAN PERANCANG.

http://drzubaidi.com/blog/kesan-sampingan-suntikan-perancang-keluarga/













KEBAIKAN OSTEMATRIX SHAKLEE :

❤ Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
❤ Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
❤ Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
❤ Meringankan stress
❤ Menstabilkan tekanan darah
❤ Melegakan sakit ketika haid
❤ Membantu dalam masalah gastrik
❤ Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksi
❤ Mengurangkan risiko praeklampsia
❤ Membantu mengurangkan sakit belakang
❤ Mengurangkan risiko osteoporosis
❤ Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
❤ Membantu melegakan sembelit
❤ Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
❤ Membantu masalah kolestrol
❤ Menggalakkan kulit yang cantik
❤ Melegakan sakit-sakit sendi
❤ Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
❤ Membantu melembutkan najis
❤ Membantu mengatasi migrain
❤ Membantu masalah buasir


FAKTA MENARIK MENGENAI OSTEMATRIX

Ianya sangat mudah ditelan kerana bersaiz kecil dan disalut licin , dan ia juga memberi alternatif kepada mereka yang tidak menyukai susu sebagai sumber kalsium.
Tidak berbau
Tidak mempunyai rasa
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Cara-cara pengambilan Ostematrix:
Ambil 4 biji sebelum tidur
TANDA-TANDA KEKURANGAN KALSIUM
Kerap sakit gigi
Gusi Berdarah
Kejang Otot
Rambut kasar
Tumit pecah/ kasar
Kuku rapuh
Kebas kaki dan tangan
Kulit kering
Siapa yang sesuai mengambil Ostematrix
Mereka yang mengamalkan gaya hidup sihat
Mereka yang tidak suka minum susu, jadi boleh ambil ostematrix
Ibu menyusu untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu
Ibu Mengandung
Mereka yang mengalami masalah sembelit
Mereka yang mengalami masalah tulang/sendi
Mereka yang kerap lesu/letih
Mereka yang selalu kekejangan otot


PROMOSI OSTEMATRIX SHAKLEE SEHINGGA 31 OGOS 2016
HUBUNGI :

MARIANI MD ISA
0196972154

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...