Isnin, 5 Oktober 2015

TIPS MEMILIH VITAMIN C

Shaklee Suntained Release VITA-C

Ramai di antara kita yang teruja untuk memilih Vitamin C sebagai Suppliment Kesihatan dan Kecantikan setiap hari. Tapi hari ni saya nak kongsi dengan anda TIPS MEMILIH VITAMIN C yang baik.

Cuba anda lihat di Botol Vitamin C anda adakah Vitamin C anda saumber dari Bahan Semulajadi atau Bahan SistetikTips #1 - Amaun Vitamin C Yang Sesuai
Pengambilan amaun vitamin C yang sesuai adalah sangat penting supaya ia mampu mendatangkan faedah pada tubuh. Pengambilan vitamin C yang berlebihan menyumbang kepada pembaziran kerana vitamin ini larut air. Amaun yang berlebihan akan di singkirkan bersama-sama dengan urin.Amat di galakkan untuk anda memilih vitamin C yang bersifat pelepasan masa (sustain-released).Tips #2 - Pelepasan Masa (sustained-release)Dr Bruce Miller mencadangkan vitamin C bersifat pelepasan masa berasaskan sumber gam, resin dan lilin tumbuhan asli.Vitamin C dari sumber ini mudah dikenalpasti dan di serap oleh tubuh badan berbanding tablet-tablet berlapis atau kapsul granul.Ini bersandarkan kepada 'nature' sistem pencernaan dalam badan lebih biasa dengan bahan-bahan organik tumbuhan berbanding bahan-bahan larut tiruan (sintetik).


Tip #3 - Spektrum Penuh BioflavonoidsVitamin C dan bioflavonoids lebih dikenali sebagai vitamin C kompleks. Terdapat 62 jenis bioflavonoids terkenal dan di terima ramai.Manfaat bioflavonoids:Memperbaiki keberkesanan vitamin C dalam badanMencegah pembekuan abnormal dalam salur darah (pembekuan abnormal boleh mengakibatkan strok dan serangan jantung)Bergabung dengan vitamin C untuk mengurangkan inflamasiIa merangsang dan meningkatkan aktiviti sesetengah enzim pencegahan kanserMembantu melawan bakteria berjangkit, kulat dan virus.Membantu mengurangkan stress.

Tip #4 - Teruji Secara Klinikal
Faktor penentu yang sangat penting bagi membuktikan secara klinikal keberkesanannya dalam tubuh badan. Antara bukti yang sepatutnya di tunjukkan oleh vitamin C yang baik dan selamat adalah:Membekalkan hampir 500 miligram vitamin C setiap tablet.Ia merupakan keluaran pelepasan masa bersumberkan tumbuhan asliIa mengandungi bioflavonoid dalam imbangan yang bersesuaian dengan vitamin C. (500mg vitamin C memerlukan 120mg kompleks bioflavonoid)Ia telah diuji secara klinikal bagi kekuatan dan keberkesan dalam badan.HUBUNGI SAYA :

MARIANI MD ISA 0196972154

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...