Selasa, 6 Oktober 2015

TIPS KULIT KERING

KULIT KERING

Assalammualaikum wbt hai semua apa khabar pagi ini. Hari ini saya mendapat customer yang mempunyai kulitv kering. Jadi saya nak share dengan anda TIPS KULIT KERING
dengan anda semua. Dahulu saya memang mempunyai masalah kulit kering sampai dekat tepi bibir kering, kalau orang yang tak perasan dia akan cakap air liur basi lah kan hehe.

Masa tu saya tak tahu nak pakai apa Skincare di luar sana dah macam-macam Produk yang saya guna.. Alhamdulillah akhirnya saya cuba Skincare Shaklee memang serasi kulit wajah saya.. Saya menggunakan Set Basic Nutriwhite dan sehingga kini kulit saya lembap dan tidak kering seperti dahulu. Yang best jimat dan berbaloi sebab jimat berbulan-bulan... Set Basic Nutriwhite ni sesuai untuk kulit wanita asia. 

SET BASIC NUTRIWHITE

TIPS KULIT KERING

1.  Gunakan lotion atau pelembap. Ia berfungsi untuk menjaga kelembaban kulit anda, Gunakan selepas mandi di waktu pagi dan malam

2.  Minum air kosong yang banyak. Macam saya memang akan minum air 2 hingga 3Liter sehari untuk memastikan tubuh badan segar dan bertenaga. Dengan mengamalkan minum air yang cukup ia dapat bantu mencegah kulit kering dan jusam.

3.  Makan buah yang mengandungi Vitamin A dan C. Vitamin A dan C sangat baik untuk kesihatan tubuh dan kedua vitamin tersebut boleh di ambil dari buah betik , mangga , apple , pisang , strawbery , kiwi , dan buah Oren yang kaya dengan vitamin C,

4.  Makan makakan yang mengandungi Vitamin E. Vitamin E merupakan kandungan vitamin yang sangat baik untuk masalah kulit tubuh seperti dapat menjaga kelembapan kulit , menjaga keanjalan kulit serta menegangkan kulit. Antara makanan yang kaya dengan Vitamin E ialah Kacang Almond dan semua jenis kacang. Yang tak sempat nak makan kacag bolrh dapatkan Promosi Vitamin E bulan ini untuk clearkan stok.

5.  Mandi minimum 2kali sehari.

6.  Bersukan secara teratur

7.  Mengambil lemak yang baik seperti Omega kerana Omega mempunyai sifat anti-inflamasi yang menjaga kelembapan kulit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...