Isnin, 5 Oktober 2015

GLA COMPLEX BANTU CANTIKAN KULIT

GLA COMPLEX
Hai semua  nak share bulan ni kan Promosi Gla Complex jadi nak bagitahu kebaikan Gla complex  ni bantu cantikan kulit anda tau. Serius  nak tahu kenapa

GLA Complex juga baik untuk anti inflamasi dan boleh merawat kulit muka daripada dalam. Ini disebabkan oleh kandungannya iaitu borage oil boleh melembabkan muka dan merawat jerawat terutama bagi yang ada jerawat batu dan masalah kulit kering. Sebenarnya GLA ni banyak khasiat. Sebab ia sebenarnya Omega 6 yang badan kita perlukan tapi badan kita tak dapat nak hasilkannya sendiri.Tapi hari ini saya  nak fokus kepada kecantikan sahaja sebab wanita dan kecantikan tak dapat dipisahkan. Betul tak? Obses gituuuuLagipun GLA Complex memang sinonim dengan kecantikan kulit. Bacalah kajian-kajian saintifik kebanyakannya mengakui khasiat Gamma Linolenic Acid ni kepada kulit.Ok la..untuk tidak memanjangkan muqoddimah, jom kita tengok khasiat GLA Complex untuk kecantikan kulit nih.Kulit yang sihat dan cantik sangat bergantung kepada jumlah lipid yang sederhana dan mencukupi, dalam keadaan tertentu (asid lemak poli tak tepu/ poly-unsaturated fatty acid) yang dinamakan EFA (essential fatty acid) iaitu asid lemak perlu.EFA sangat penting untuk kelembapan kulit, kelicinan dan kesihatan yang dapat mencegah daripada penyakit kulit.Antara asid lemak politaktepu (PUFA) yang sangat penting untuk pengekalan dan pencegahan masalah kulit ialah asid lemak dalam golongan Omega-6, yang dinamakan linolenic acid (LA) dan GLA.Kekurangan Omega-6 boleh menyebabkan:


-kulit bersisik


-meningkatkan kadar penggantian epidermal


-lemah kapilari kulit menyebabkan ia senang pecah


-melambatkan baikpulih luka


-meningkatkan kadar kehilangan air (transpidermal water loss) yang menyebabkan kulit kering
Kulit kering adalah masalah paling kerap dihadapi oleh wanita/lelaki berusia. Apabila menginjak usia 80 tahun, epidermis boleh kehilangan sehingga 50% ketebalan yang mana akan menggalakkan kehilangan air. Kulit kering juga akan membawa kepada masalah lain seperti prsoriasis dan eczema.
Kebanyakan masalah kulit berlaku disebabkan kegagalan memperoses asid lemak di dalam tubuh. 


Umumnya, penukaran GLA melalui tindakan kritikal enzim delta-6-desaturase (D-6-D) kemungkinan terhalang. Ini membawa kepada penghasilan GLA yang tidak mencukupi dalam tubuh.


Kedua-dua LA dan GLA adalah sangat kritikal kepada kesihatan kulit kerana padanya terdapat struktur komponen sel membran yang memastikan kelancaran bendalir dan kestabilannya.Pendek kata, asid lemak ini tadi bertindak memastikan integriti pada lapisan epidermal kulit, mengekalkan sistem rintangan air dan mengawal kehilangan air.GLA ini umpama prekursor hormon yang dinamakan ekosanoids seperti prostaglandin E1 yang membantu menyesuaikan proses fisiologi kulit dengan meningkatkan aliran darah, mengurangkan inflamasi, dan mengurangkan kehilangan air pada kulit.Haa best tak? best tak? So jika memang ada masalah kulit contohnya kulit kusam, kering, bersisik, tak bermaya, tak berseri, kasar, gatal-gatal, jerawat memang bagus amalkan GLA Complex Shaklee ni!Kalau nak tahu, GLA Complex lagi best dari EPO (evening primrose oil) kerana GLA Shaklee adalah daripada minyak bunga borage yang mana kepekatannya adalah jauh lebih tinggi daripada EPO.
Selain itu ia juga digabungkan dengan minyak bunga matahari dan Vitamin E yang membantu lebih lagi untuk mempertingkatkan keberkesanan dan kestabilannya.HUBUNGI SAYA :

MARIANI BINTI MD ISA
0196972154

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...