Ahad, 18 Oktober 2015

TIPS AWET MUDA

SET AWET MUDA

Pernahkah anda berada dalam situasi, ada orang yang tak dikenali menyapa anda dengan panggilan adik kerana rahsia awet muda anda? Walaupun sebenarnya anda lebih tua dari orang itu. Sebaliknya, pernahkah orang sekeliling memanggil anda kakak walhal anda sebenarnya lebih muda dari mereka?
Situasi ini membuatkan anda tidak selesa malah setiap hari berasa malu untuk berhadapan dengan semua orang.


Penuaan adalah sel-sel tubuh manusia yang semakin berusia seiring usia yang meningkat. Namun, dalam kehidupan serba moden ini, penuaan sel ini tidak lagi menggambarkan usia seseorang. Dalam bahasa mudahnya, ramai orang muda hari ini yang kelihatan tua dari umur sebenarnya. Saya ada seorang kawan yang baru berusia awal 20-an tetapi sering disangka berusia pertengahan 30-an! Bacalah jika anda ambil berat tentang ini.


Kenapa ini semua terjadi?
Menurut sains, unit asas tubuh manusia adalah sel. Daripada sel kemudian menjadi tisu,organ dan akhir sekali sistem. Sel yang mengalami penuaan ini adalah sel yang mula rosak. Di zaman moden ini ada pelbagai faktor yang menyebabkan sel mula rosak atau mengalami penuaan dengan cepat. Antaranya kerana stress (tekanan), diet yang tidak seimbang dan toksin dari alam sekitar yang semakin tercemar. Kesan dari sel yang rosak ini menyebabkan tisu,organ dan sistem juga terjejas. Akhir sekali,kita pun kelihatan lebih tua dari usia sebenar!


Anda juga perlu tahu, apabila kita semakin berumur, mitochondria atau “kilang penjana tenaga” dalam sel kita semakin merudum. Akibatnya, tenaga sel semakin lemah dan metabolisma pun turut menurun. Keadaan menjadi lebih kritikal kerana setiap hari sel-sel tubuh kita sering terdedah kepada serangan berjuta-juta radikal bebas yang merosakkan DNA sel kita. Kebiasaannya, tubuh kita akan menghasilkan antioksidan sebagai mekanisme pertahanan daripada serangan radikal-radikal bebas ini. Malangnya, sel-sel tubuh yang terjejas tadi menyebabkan tubuh tidak mampu untuk menghasilkan antioksidan secukupnya bagi melawan serangan radikal perosak sel tersebut.


Saintis Shaklee menghabiskan bertahun-tahun kajian punca penuaan. Akhirnya, setelah percubaan demi percubaan dilakukan, maka terhasillah Vivix Shaklee, supplemen yang mengandungi kombinasi resevratrol dan phytonutrient. Sumber resevratrol dan phytonutrient ini adalah dari anggur muscadine, sejenis anggur yang jarang ditemui dan terbaik kerana ianya tumbuh secara semulajadi dalam cuaca yang ekstrem. Menurut saintis, semakin anggur itu terdedah kepada cuaca yang ekstrem, semakin tinggi penghasilan resevratolnya. Wah nampak tak di situ yang Shaklee betul-betul menghasilkan produk yang berkualiti.RAMUAN VIVIX


10X GANDA RESVERATROL

VIVIX AWET MUDA TERBAIK
Resveratrol ialah antioksidan semulajadi yang boleh ditemui didalam beberapa jenis tumbuhan, bijian dan buah-buahan, termasuklah anggur dan produk yang dihasilkan daripada anggur seperti wine merah. Resveratrol ialah polyphenol yang telah ditemui dan didapati berpotensi didalam meningkatkan tahap kesihatan melalui kajian yang dilakukan di makmal.
Ujian makmal telah menunjukkan bahawa resveratrol dapat melambatkan penuaan pada tahap sellular dan mampu mengaktifkan pengawal atur genetik kepada hayat sel, yang memberikan impak positif kepada DNA, kesihatan sel dan metabolism.


Vivix menyediakan 100mg resveratrol dalam setiap hidangan. Pekatan resveratrolnya mengandungi 98% resveratrol semulajadi, dan jumlah resveratrol dalam Vivix adalah mengikut kajian saintifik dan ujian terperinci.*
Vivix mengandungi bahan-bahan polyphenols yang terbukti melalui ujian makmal dapat memberikan impak positif kepada 4 kunci mekanisma kepada penuaan sellular, maka ia adalah lebih dari sekadar membekalkan sokongan antioksidan.


Tiada sebarang interaksi diantara Vivix Shaklee atau apa saja kandungan yang terdapat di dalamnya dengan suplemen lain. Sebagai langkah berjaga-jaga, Shaklee mengesyorkan individu yang sedang bibawah seliaan doktor untuk sebarang jenis perubatan atau penyakit, atau individu yang sedang mengambil ubatan terutamanya ubat untuk mencairkan darah untuk mendapatkan khidmat nasihat daripada doktor masing-masing.


Vivix Shaklee dihasilkan bersesuaian dengan golongan dewasa yang mengambil berat tentang penuaan yang sihat dan juga kesihatan umum.
Vivix Shaklee tidak disyorkan untuk ibu hamil, ibu menyusu bayi atau individu berumur 18 tahun ke bawah.
Vivix Shaklee boleh diambil bersama-sama suplemen Shaklee yang lain dan yang paling ideal ialah NutriFeron dan Cinch Shakes.


Phytonutrients yang menyokong system imun dalam NutriFeron dan protin bagi memelihara keanjalan otot di dalam Cinch Shakes, bersama polyphenols yang terkandung dalam Vivix Shaklee memberikan sokongan nutrisi secara menyeluruh kepada asas kehidupan yang lebih sihat.*
Vivix Shaklee tidak mengandungi alkohol.
Ujian secara meluas, termasuk simulasi penghantaran dibawah suhu ekstrem dan keadaan kelembapan telah membuktikan bahawa kualiti produk tidak terjejas.
TESTIMONI VIVIX

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...