Rabu, 12 Ogos 2015

JATUH CINTA DENGAN NUTRIWHITE

SET BASIC NUTRIWHITE
Assalammulaikum  wbt
Hai semua wanita-wanita cantik. Apa khabara anda hari ini. Mood hari ini nal share 

dengan anda Ku sudah Jatuh Cinta dengan Set Nutriwhite Shaklee


Ok ini adalah item yang Konsisten saya amalkan sehingga kini. Dahulunya kulit  wajah saya

 di penuhi dengan Blackheads  dan whiteheads  yang banyak. So bila pakai bedak memang

 tak cantik lah kan sebab bedak tak lekat dengan sekata .



GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER


So mula-mula produk pertama yang saya ambil dalam Set Nutriwhite  ni mestilah Pencuci 

muka kan. Saya kongsi dengan suami beli awal bulan March 2015 so bulan Julai macam tu

 baru saya repeat botol kedua macam tu. Bayangkan kongsi 2orang kan.. Sehari berapa

 kali kita mandi mesti pakai pencuci muka . Memang berbaloi lah kan. Perubahan yang 

ingin saya kongsikan dengan anda yang masih teragak-agak nak beli ke tak Pencuci  Muka

 Nutriwhite  ni muka saya lebih bersih dari dahulu. Dahulunya di bahagian hidung saya ni 

memang kasar. Lepas saya amalkan Gentle  Deep Foaming Cleanser ni memang rasa licin

 dan tak kusam seperti dahulu. Ini baru cerita mengenai Gentle Deep Foaming Cleanser

 kan. 1 tiub Gentle  Deep Foaming Cleanser  ni boleh tahan hingga 10bulan.. Penggunaan

 untuk seorang lah. Jangan terkejut pula ya sebab semua Produk NutriWhite  Shaklee 

memang tak ada bau wangi. Sebab ia nya di perbuat dari bahan semulajadi . Jadi selamat 

 dan sangat  sesuai untuk kulit wanita Asia.

ACTION MAKE UP REMOVER


Ok seterusnya saya cuba pula
Nutriwhite  Action Make Up Remover  Shaklee. Tips yang 

saya amalkan sebelum cuci muka saya akan sapu dulu Nutriwhite Action Make Up 

Remover  Shaklee ni sedikit sahaja..  saya gosok perlahan-lahan dan sapu dengan air 

sedikit hasilnya terdapat daki kotoran melekat di muka saya.. Terkejut juga saya lihat 

kekotoran  di muka sendiri pun dah geli kan. Lepas dah gosok di bahagian hidung  saya 

yang penuh dengan Blackheads  dan Whiteheads hasil yang saya alami sekarang hidung

 dah kembali normal seperti dahulu. Kulit muka pun rasa smooth sahaja  kalau x make up 

pun. Dan melembapkan kulit. 1 Tiub Make Up Remover  ni jimat sehingga 10 bulan.

 Bergantung kepada cara yang anda gunakan. Sebenarnya hanya dengan sedikit sapuan 

pun dah memadai.


Nutriwhite  Soothing  Radiance  Whitening Softnener 

Nutriwhite  Soothing  Radiance  Whitening Softnener


Dan produk ketiga dan keempat yang saya cuba dan saya pun beli serentak. Nutriwhite  

Soothing  Radiance  Whitening Softnener dan Nutriwhite  

Soothing  Radiance  Whitening Softnener   Masa mula-mula  dulu saya selalu terfikir 

1botol besar Nutriwhite  Soothing 

 Radiance  Whitening Softnener agaknya bila lah nak habis kan. Dahla botol besar. Jadi 

sekarang baru lah saya  faham  kenapa Toner ni sangat penting lepas kita dah sapu Action

  Make Up Remover, Gentle  Deep Foaming Cleanser  ni. Kita perlu ingat bahawa kulit kita

 sentiasa terdedah dengan habuk yang kita sendiri tak nampak. Lepas saya titiskan sedikit 

di Kapas muka hasilnya memang keluar daki hitam di muka. Eeeee.. mesti anda geli kan 

betul ke tak ni. Betul lepas cuci muka pun kita masih tak mampu nak kawal kebersihan 

secara detail. Jadi selepas saya memggunakan Nutriwhite  Soothing  Radiance  Whitening

 Softnener muka memang Feel Fresh orang kata. Best dan tak berbai wangi  seperti 

kebanyakan Toner di pasaran. Saya akan memastikan kulit  saya betul- betul kering 

kemudian baru saya sapukan Nutriwhite  Daily Defense  Whitening  Essance.  Yang best

 saya nak cerita ni Daily Defense Whitening Essance ni dia senang resap macam serum tu. 

Muke rase Glowing dan lembap je. Sorry ni bukan over claim tapi ni hasil yang saya alami 

selepas menggunakan 4item ni. Kata orang nak jual pada orang lain kita mesti lah guna 

dahulu. Dan ya memang saya guna dan ingin kongsi dengan anda memang tak rugi gunakan

 Set Nutriwhite.  Bebas bahan kimia dan tahan lama tak perlu  nak beli setiap bulan


Di sini saya ingin berkongsi fungsi setiap item produk  yang saya gunakan ni. Moga

 bermanfaat buat semua ya 




Apakah fungsi setiap produk NutriWhite ini?



GENTLE ACTION MAKE-UP REMOVER
Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri



GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER
Membersihkan dan menyegarkan kulit
Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
Lembut dan menyegarkan



SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER
Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
Kudzu menegangkan dan mencerahkan
Marshmallow melembapkan
Ianya sangat berkesan



DAILY DEFENCE WHITENING ESSENCE
Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:
Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
Lembut dan mudah diserap oleh kulit

TESTIMONI NUTRIWHITE
TESTIMONI NUTRIWHITE


Tadaaaa.. ini lah Testimoni Nutriwhite saya sendiri. Kawan saya sendiri pun tegur perubahan di wajah saya.. Opss

bukan sekadar dalam gambar.. kalau tengok gambar semua orang kata cantik. Ni kamera Iphone kawan saya

bergambar semasa open house kawan.  Yang best ayat sahabat saya ni... jumpa depan-depan lain nampak Glowing.


Anda yang nak mencuba Set Basic Nutriwhite boleh hubungi saya



MARIANI MD ISA
0196972154

6 ulasan:

  1. Nutriwhite setanding Produk Mahal S**
    Selamat dan Semulajadi
    Jimat sehingga 10Bulan

    BalasPadam
  2. Nutriwhite setanding Produk Mahal S**
    Selamat dan Semulajadi
    Jimat sehingga 10Bulan

    BalasPadam
  3. Susur galur MIA ke sis?

    Thx sudi singgah blog ruby..salam ukhwah

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh bukan susu5r galur MIA tapi say minat MIA selalu follow dia. thanks juga singgah di blog saya Alhamdulillah]

      Padam
  4. salam.
    sy pun pengguna nutriwhite since 9 tahun yg lepas.
    sgt suka produk ni.
    anyway, jemput singgah blog sy nt ye.. #46

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah best kan Nutriwhite ni xrugi guna jimat dan berbaloi baloi tahan lame.. thanks melawat blog kite. Pasni kite follow awk ye

      Padam

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...