Ahad, 21 Disember 2014

BAHAYA ORANG POKOK

Assalammualaikum wbt

Tengok Orang Pokok ni teringat Bengkel Nutrisi semalam menceritakan tentang Orang Pokok ni

Jom baca kisah Orang Pokok

Seorang pakar kulit dari Amerika berminat untuk mengubatinya.

Penjelasan kurang sensasi tetapi benar:

Dede sebenarnya mendapat viral infection yang bergelar Human Papilloma Virus (HPV) akibat luka di lututnya yang tidak dirawat semasa dia masih remaja. Kalau individu normal seperti kita mendapat luka, luka itu akan bertukar menjadi kudis sahaja. Tetapi dalam kes Dede, yang mengalami kecacatan genetik yang sangat jarang ditemui, virus itu telah menyerang sistem imunnya yang lemah dan sel kulitnya, yang menyebabkan kulitnya kelihatan seperti ditumbuhi akar pokok. Penyakitnya dapat dipulihi dengan Vitamin A.

Nutriferon ini merupakan penemuan terhebat dalam bidang Immunologi.

Ianya ditemui oleh seorang Doktor pakar imun dari jepun iaitu Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo, Jepun pada tahun 1954. Mak ai berkurun dah tu. Memang lagend la kan.

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia ini (Nutriferon).

Dr. Kojima dari hasil kerja nya telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon adalah satu formula Eksklusif dan di paten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

HANYA BOLEH DIDAPATI MELALUI SHAKLEE. Maksudnya, syarikat lain tidak boleh mengeluarkan produk ini / bahan ini sebab ianya telah dipatenkan hanya hak milik shaklee sahaja. Peh betapa Eksklusinya Nutriferon ni tau.

Maklumat Lanjut Hubungi saya :

MARIANI BINTI MD ISA
SID : 955872
0196972154

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...