Selasa, 4 November 2014

KUASA SEDEKAH

Assalammualaikum wbt

Hari ini anda dah sedekahkan Al-Fatihah kepada ibu bapa anda ke belum...Saya orang bisnes dan dalam bisnes kami selalu di ajar tentang banyakan sedekah.Sedekah bukan sahaja bentuk wang ringgit tapi macam macam bentuk sedekah yang anda boleh beri...

Hari ni saya juga nak share tips sedekah.
Perkongsian tersebut telah ditulis oleh seorang usahawan wanita, Puan Cony Kimora yang juga merupakan Peneraju Mobile Spa & Akademi Kecantikan. Beliau telah menceritakan formula bersedekah yang diamalkannya selama ini. Bagi kami, formula ini sesuai diamalkan semua agar beroleh rahmat dan berkat daripada Yang Maha Esa.

Ikuti penulisan Puan Cony Kimora di bawah untuk ketahui apakah 7 formula tersebut.
——————————————–
1. Setiap pagi sedekah. Sedekah tak semestinya wang. Sedekah boleh dari berzikir iaitu tasbih, tahmid dan takbir. Boleh bagi binatang makan. Bagi sedekah pada orang terdekat dulu, seperti mak, ayah dan anak-anak. Ada orang dalam kesusahan jangan ragu-ragu sedekah.
 
2. Minta doa daripada mak ayah agar murah rezeki bagi yang masih ada. Mereka keramat kita di dunia ni.

3. Buat banyak-banyak yang ALLAH suka, insya ALLAH apa yang kita minta akan dapat. Buat sunat Dhuha, baca surah Waqiah setiap hari dan selalu istighfar dan selawat.


4. Doa mustajab antaranya waktu kita sujud dalam solat dan waktu hujan turun kerana waktu hujan ALLAH buka semua pintu langit dan doa cepat sampai. Seorang sheikh pesan dia akan berhenti kereta dan doa waktu hujan. Sampai sekarang terngiang apa yang sheikh tu ajar. Saya amal sampai sekarang.

5. Sedekah 1 ALLAH balas 10. Yakin betul-betul dengan ALLAH. Saya pernah kosongkan akaun bank saya untuk bersedekah. Alhamdulillah, ALLAH bagi saya berganda dari wang yang saya sedekahkan.

6. Sedekah waktu pagi, malaikat akan doa pada orang yang infakkan hartanya waktu pagi. Jadi ambil peluang doa malaikat ini pada kita. Hadis sahih ini ustaz ajar.

7. Orang yang bersedekah takkan ditimpa musibah. Musibah tak boleh melintasi bagi mereka yang sedekah.
Ini formula saya selepas saya susah hari tu.

Sekarang saya letak 100% kepada ALLAH.
Ada ustaz ajar, lebihkan ikhtiar di langit dari ikhtiar di bumi. Kerana rezeki lebih mudah dijemput dari mencari rezeki.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...