Rabu, 8 Oktober 2014

Rahsia Soya Yang Anda Tak Tahu

Assalammualaikum wbt

Sebelum rehat kan minda ni saya nak kongsi entry bersama anda mungkin ada yang tahu dan ada juga tak tahu..Setiap hari ada je yang order Esp.Sebab apa sebab Esp best lah kan..

Ada siap nak repeat order..Dulu saya pernah kata Esp ni mahal mungkin sebab saya belum kerja...tapi sekarang memang berbaloi sangat rasa setimpal dengan kebaikan nya banyak sangat kan.Ok jom kita tengok

1) Soya Berasal Dari Asia

Sebenarnya, soya berasal dari Asia, dan boleh tengok wikipedia sendiri, kalau tengok perenggan ni, memang soy bean tu memang dari asia, petikan sedikit dari wikipedia:
"Soybeans were a crucial crop in East Asia long before written records began.[53] Their cultivation was long confined chiefly to China and Manchuria,[54] but gradually spread to other East Asian countries such as Korea and Japan. They are now a major crop in the United States, Brazil, Argentina, India, and China. Prior to fermented products such as fermented black soybeans (douchi), jiang (Chinese miso), soy sauce, tempeh, natto, and miso, soy was considered sacred for its beneficial effects in crop rotation. Soy was introduced to Africa from China in the late 19th century, and is now widespread across the continent."

Tapi macam biasalah, ada yang kata soya ni agenda yahudi dan macam macam lagi, bab soya ni memang ramai yang gaduh lagi lagi diorang kata soya ni bahaya. Tapi yang bahaya sebab soya telah melalui proses modifikasi genetik, atau GMO, tapi soya shaklee tak macam tuh.Siapa ada yang kata jangan ambil soya Esp kalau nak hamil.Alhamdulillah setakat ni semua customer saya bagi respon yang positive malah ada yang dah hamil...Seronok dapat share kebaikan pada semua orang

2) Kelebihan ESP Shaklee

Kelebihan dia banyak tengok kat atas tu, hahaha, antaranya takda lemak tepu, bebas kolestrol dan juga sumber terbaik kalsium dan zat besi. Soya shaklee pun rendah kalori, bagus bagi mereka yang hendak diet. Wowwww, mantap kan.Kalau ada yang kata soya shaklee menggemukan, memang dia silap, sebab dah terang terang kata takda kolestrol dan lemak tepu.

3) Khasiat susu dan telur ?

Tak bolehlah nak kata dia ni boleh lawan telur dan susu biasa, tapi memang ESP Shaklee boleh memberikan khasiat yang sama dengan susu dan telur, jadi satu hidangan boleh memberikan 14g protein, 8gram karbohidrat dan 500mg kalsium. bagus tak ?

4) Bertenaga ke minum ESP Shaklee

Ye memang membantu, sebab tulah ianya dikenali sebagai Energizing Soy Protein. Nak tahu kenapa ? salah satu sebab ianya ada 9 sumber asid amino, di mana ianya mengstimulasi otot dalam badan kita supaya aktif dan kekal bertenaga. ESP juga mengandungi kandungan gula yang dilepaskan secara perlahan lahan, kalau cepat sangat rembesan gula, itu yang jadi penat sebab tenaga semua dah guna.

5) Kenapa ianya Penting Untuk Ibu Hamil

hahahah, satu soalan yang mencabar jugak. Penting ke ? sangat penting, sebab ibu hamil perlukan sumber protein yang banyak, lagi lagi khasiat itu diperlukan oleh ibu dan anak itu sendiri. Jadi, perngiraan sumber protein yang diberikan ialah seperti dalam gambar di atas. Memang best ESP ni menjadi pelengkap dalam set ibu hamil, di mana kalsium antara satu elemen utama yang perlu diambil oleh ibu mengandung.Esp Shaklee juga kuatkan rahim buat ibu yang baru hamil..Malah selepas bersalin boleh pekatkan susu badan..

Ok setakat ini dulu perkongsian saya.In Shaa Allah bersambung besok ya..Nak order silakan sementara masih lagi Promosi..

Maklumat lanjut boleh hubungi saya :

Mariani Binti Md Isa
SID : 955872
0196972154

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...