Rabu, 15 Oktober 2014

CARA NATURAL MENEGANGKAN KULIT MUKA

CARA NATURAL MENEGANGKAN KULIT MUKA
Tadi dalam kereta sementara tunggu suami urus kerja saya scroll Info Kesihatan Dr Zubaidi...Terjumpa artikel ni saya kongsikan
Apa yang menarik Dr zubaidi sendiri cadangkan makan suppliment..Alhamdulillah sejak makan Shaklee kulit bebas parut,dah tak kusam dan warna kulit sekata
Kulit muka akan kelihatan berkedut, terutama apabila memasuki usia 40an apabila ia kehilangan elastin, kolagen, dan asid hyaluronik, (atau HA), yang biasa terdapat dalam struktur kulit.
Malangnya,apabila kulit muka mula berkedut, terlalu sukar untuk menghilangkan kedutan itu, kecuali dengan prosedur pembedahan kecil.
Oleh itu cara terbaik untuk menghalang kedutan di muka ialah dengan mengamalkan beberapa suplemen apabila memasuki umur 35 tahun.
Saya mencadangkan agar memakai kream penghalang matahari (sun block) ketika keluar dari rumah antara pukul 11am-5pm. makan makanan yang kaya dengan antioksida atau mengambil suplemen antioksida seperti Vitamin C dan E, dan Omega-3 dan mineral Seleneium dan Zink.
Makanan soya seperti tauhu, taufu, dan tempeh serta ekstrak kacip fatimah juga bagus untuk kulit kerana banyak kandungan antioksida dan mineral di dalamnya.
Nak tahu detail mengenai Produk Shaklee
Hubungi saya :
MARIANI BINTI MD ISA
SID : 955872
0196972154

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...