Jumaat, 10 Oktober 2014

B complex Shaklee Bantu Cantikan Kulit Anda

Assalammualaikum wbt
Salam Jumaat
Harini saya nak share kebaikan B complex Shaklee ni...Pengalaman saya sendiri menggunakan B complex memang banyak Kelebihan nya...Dulu kulit muka saya memang kusam..Selepas mengambil B complex ni kulit saya kembali Shining gitu heheh...Dah tak seteruk dulu.
Kenapa saya jatuh cinta dengan B complex sebab jimat dan tahan 4bulan..Sehari cuma sebiji sahaja selepas sarapan pagi..Dan kalau anda nak tahu kenapa B complex ada dalam Set Kecantikan Shaklee rahsianya ialah :
Vitamin B Complex berfungsi untuk menjaga kesihatan kulit dari dalam.B complex  membantu mengurangkan garis garis halus di kulit. Ia juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit.
Jadi ,lagi kerap anda berada dibawah matahari, lebih banyak B-Complex diperlukan.. Vitamin B Complex ini juga bertujuan untuk menambah pembuatan sel sel darah, mencegah kelesuan dan baik untuk mata..
Kita fokus pada kecantikan ye harini. Vitamin B Complex berfungsi untuk menghasilkan kulit, kuku dan rambut yang sihat.
Kalau rambut gugur juga anda perlukan b complex dalam diet ye. Dan kuku patah juga petanda kekurangan vitamin b complex jadi faham-fahamlah hehehe.
Kekurangan vitamin b complex ni boleh juga menyebabkan kulit anda menjadi kusam, berjerawat, garisan kedut dan banyak lagi yang berkaitan dengan kecantikan. Nak cantik ke tidak? Janganlah disebabkan kita taknak jaga kecantikan, suami pandang pun tak selera camana tu? Bukan sebab benci, tapi kalau dah isteri tak jaga langsung penampilan bagaimana kita nak harapkan suami puji jauh sekali kan.
Kena jaga Kecantikan ni, bukan nak cantik macam ratu cantik tapi sekurangnya anda menjaga kulit bagi nampak bersih pun sudah memadai, takkan nak tampil dengan kulit yang tak cantik depan suami betul tak?
Kekurangan b1, b2, b3 dan b5 ni akan beri kesan kepada kesihatan rambut anda. Rambut kusut masai dan tak bermaya itulah tanda kekurangan vitamin-vitamin tadi. Walau mungkin kita nampak remeh tapi besar kesannya tau. Rambut yang tak terurus memang menyebabkan diri sendiri jadi tak yakin. Apatah lagi rambut berguguran di lantai. Paling terkesan adalah vitamin b7 iaitu biotin. Kekurangan biotin inilah yang menyebabkan rambut gugur.
Kekurangan vitamin B5 pula boleh merawat jerawat. Jadi anda boleh gabungkan zink dan b complex yang mengandungi b5 ini untuk masalah jerawat anda. Memang terbaekkkk dari ladang! Tak caya silalah cuba, kos murah je pun tak mahal. Tapi kesannya anda tak payah lagi pergi buat rawatan beribu-ribu semata nak hilangkan jerawat. Lagi satu kan b5 ni sangat menakjubkan untuk penyembuhan luka bila digabung dengan vitamin c. Sebab itulah dalam set shaklee untuk ibu berpantang bersalin ada terdapat b complex dan vitamin c juga.
Vitamin B3 pula bantu melembabkan kulit. Menghasilkan kulit yang cantik, nampak lembab takdelah kering bersisik kan. Elok sangat pada mereka yang mengalami masalah kulit kering, cuba b complex ni kerana rahsianya ada pada vitamin b3. Orang yang ada masalah ekzema juga sesuai mencuba b complex dan amalkan kerana biasanya ekzema ni boleh menyebabkan kekeringan kulit dan bila kulit kering seterusnya akan jadi gatal. Dan bila gatal kita garu lagi bertambah parah. Maka sangat sesuailah rawat kekeringan kult dari dalam.
Lagi satu rahsia adalah pada vitamin B2. Kalau kekurangan b2 ni boleh sebabkan kuku kita tak sihat. Perhatikan kadang-kadang ada tanda putih pada kuku kan, itu tanda kekurangan B2. Masaah kuku juga disebabkan kekurangan asid folik yang biasa dikaitkan kekurangan asid folik boleh sebabkan kecacatan bayi. Yapi ia buakn sekadar itu kerana ia juga beri kesan pada kesihatan kuku kerana asid folik ni berfungsi untuk perkembangan sel-sel baru. Kalau tak cukup bagaimana nak berkembang sel baru yang sihat betul tak?
Kekurangan vitamin b12 pula boleh menyebabkan anemia. Ini kerana fungsinya adalah untuk pembentukan sel darah merah. Jadi amatlah baik digabungkan bersama dengan vitalea (multivitamin) yang mengandungi zat besi untuk kesan yang lebih baik. Tapi saya taknak cerita lebih berkenaan ni sebab tema harini adalah untuk kecantikan kan:)
Jadi bila kita dah tau semua fungsi b complex ni rasa macam mulai harini taknak lagi tinggalkan b complex bukan? Saya pun memang dah lama jatuh cinta, tengok ia macam simple je, orang tak berapa minat nak makan b complex oleh kerana sedikit bau ubat yang tidak menyelerakan. Tapi kebaikannya banyak tau terutama kalau mahu berseri macam Siti Nurhaliza. Siti memang amalkan b complex juga tau tapi taktaulah jenama apa. Memang terbaik b complex ni ibaratkan kecil-kecil cili api. Harga pun tak buat anda pitam, sebotol hanya RM53.75 sahaja boleh tahan selama 4 bulan. Mak aii murahnya. Dalam lebih kurang RM10+ je kita belanjakan sebulan untuk kulit yang gojes. Siapa taknak kan tak perlulah buat rawatan beribu di luar sana. Bijak tak?
B Complex Shaklee RM53.75sen 120biji
Maklumat lanjut Hubungi saya :
Mariani Binti Md Isa
SID : 955872
0196972154

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...