Isnin, 22 September 2014

Setia Bersama Shaklee

"Working-at-home-mother" WAHM

~ Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~

Alhamdulillah saya memilih Shaklee sebagai bisnes Online...Dah setahun 2bulan saya join Shaklee..Banyak yang saya pelajari dan saya dapat dari mereka yang sudah berjaya...Kalau kata malas bak buat sebab Shaklee bagaikan Cendawan yang tumbuh itu bukan alasan yang kukuh...Nak buat bisnes apapaun mesti ada minat dan kesungguhan...Ya benar Shaklee bagaikan cendawan yang tumbuh...tapi untuk menjadi magnet yang positive ia perlu update dari diri kita sendiri...

Pertama kali saya join Shaklee sangat teruja pertama bila saya siasat latar belakang dan produk Shaklee Alhamdulillah Hakal dan mendapat Kelulusan dari ISA.Jadi sebab tu dekat botol Shaklee memang tak ada Logo Halal Shaklee sebab utama Di kilang kan di luar negara bukan dalam Malaysia..jadi pada customer saya yang selalu pertikai status Halal Shaklee saya hanya terangkan sekali sahaja...Pada yang was was terpulang pada Individu...

Dari segi harga Alhamdulillah juga saya rasa sangat lah berbaloi.Sebab apa daya kata berbaloi harga mampu milik penjimatan hebat bukan untuk sebulan tapi berbulan2...Bonus istimewa dapat Kesihatan yang baik...Bila badan sihat kita dapat lakukan ibadat dengan baik,kerja dan amalan yang lain...Jadi saya bukan sahaja jual Produk Shaklee tapi saya berkongsi Produk yanga baik pada semua...

Mula masa daftar Ahli saya ingat hanya untuk setahun tapi untuk seumur hidup..Sambil makan dapat bonus...tak sangka beli pada awalnya hanya untuk diri sendiri tapi dapat bonus...Shaklee menawarkan 3C :

1) Cash Bonus
2) Car Subsidy
3) Convention

Bagimana nak dapatkan 3C ni anda boleh pm saya untuk maklumat lanjut.

Sambil bisnes Kami Family Shaklee saling memberi dan menerima...Malah master yang dah berjaya dari susur galur saya tak pernah lupakan anak cucu Shaklee..malah setiap hari fikir bagaimana nak bantu kami untuk berjaya...setiap hari fikir nak bagi kami makan apa..Makanan rohani yang simple tapi padat dan kami perlu hadamkan sendiri..Nak berjaya bukan tunggu orang datang nganga mulut terus makan tapi perlu usaha sendiri bagaimana nak kembangkan empayar....Dalam Bisnes Shaklee juga tak ada istilah di atas makan lebih dari yang bawah...Shaklee sentiasa patuhi Sistem Syariah MLM.Tak sama seperti Mlm lain...

Silaturahim dalam Bisnes Shaklee sentiasa erat.Perkenalan hanya melalui alam maya Alhamdulillah membuatkan kami saling mengenali dengan lebih rapat.Banyak ilmu yg di kongsikan bersama.Sentiasa saling membantu jika ada yg perlukan bantuan itu saya lihat seperti saya mula2 join dulu tak tahu sangat pasal Produk saya hanya bertanya melalui Whatssup Group Alhamdulillah ramai yg membantu...Dari sikit2 saya belajar untuk kembangkan Empayar Shaklee...

Paling menyentuh hati saya tak pernah lagi jumpa mana2 MLM yg saya sertai tekankan AMALAN ROHANI.Apa yang membuatkan saya masih bertahan dalam Bisnes Shaklee kerana President Master kami selalu tekankan amalan Rohani untuk berjaya,zikir seharian,solat sunat Dhuha,Amalan menjemput rezeki dan banyak lagi...Ternyata hasil yg saya buat dr Solat Dhuha saya dapat apa yang saya nak sedikit demi sedikit walau sekarang saya bukan lagi Jutawan Shaklee.InshaaAllah akan menyusul.

Kenapa perlu kaya...Eh tak semestinya dalam bisnes Shaklee sahaja boleh kaya.Yang penting kita Istiqamah...Bila dah kaya pertama jangan lupakan zakat,bantu suami keluarga dan orang lain yang lebih memerlukan...Tak nanti kaya baru keluar zakat...Macam kami dalam bisnes Shaklee setiap bulan bila terima Bonus mesti keluarkan zakat dahulu...tak kira lah sikit atau banyak nilai nya...Tapi bak kata PM Shaklee kalau kita sisa maka  sisa lah yg kita dapat nanti...

Isu Bokilot Shaklee sejak akhir akhir ni semakin popular Alhamdulillah akhirnya dapat penjelasan sendiri dari CEO SHAKLEE MR ROGGER BANETT Bahawa Shaklee tiada kaitan dengan Zionis Yahudi..Pada awalnya gempar juga pada Awalnya memang Master2 Shaklee dah buat keputusan seandainya Shaklee ada kaitan dengan Yahudi memang Kami semua akan boikot 100% dan kami yakin rezeki Allah terbentang luas...Alhamdulillah 13Ogos yang lepas kami dapat info  yang sahih...CEO Shaklee sangat menjaga adab Muslim di Malaysia terutama nya bila isu sensitiviti melibatkan Umat Islam..Malah apa yang saya lihat semata Majlis National Conference Jun lalu CEO SHAKLEE Tak bersalaman dengan wanita malah menundukkan hormat...Alhamdulillah Syukur kini saya terus berkongsi Kebaikan Produk Shaklee yang Halal,100% Semula jadi dan Selamat

Maklumat Lanjut Hubungi saya

Mariani Md Isa
SID : 955872
0196972154 

Pengedar Sah Shaklee Wangsa Maju

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...