Jumaat, 26 September 2014

Set Eye Bag Shaklee

Assalammualaikum wbt...

Pagi ni nak ke kelas kat Sri Kembangan tapi sempat lagi update blog jap...Tiba2 Customer pm Dalam produk Shaklee ada tak masalah untuk Eye Bag..Dah cuba macam2 produk katanya..Ok pertama kita lihat apa punca Eye Bag ni...

Saya sendiri ada masalah Eye Bag..sebab utama kurang rehat...tapi kalau buat masker Vitamin E saya sapukan sekali pada lingakran mata Alhamdulillah semakin pudar...pada yang malas nak buat masker Shaklee juga menyediakan Eye Treatment untuk anda..

Apa punca masalah eye bag?

Orang kata kurang tidur dan kurang rehat. Apa kaitan kurang tidur dengan eye bag? Kurang tidur bermakna mata terpaksa bekerja lebih keras. Jadi pembuluh-pembuluh darah sekitar mata terpaksa bekerja berkali ganda sehingga mewujudkan bayang-bayang sekitar mata. Kalau nak stay up,jangan amalkan setiap hari. Anggota badan perlukan rehat yg cukup untuk refresh.

Ada yang mengalami eye bag walaupun cukup tidur. Faktor keturunan boleh diambil kira. Setiap dari kita mempunyai lapisan kulit bawah mata yg berbeza bergantung kpd keturunan. Jadi semakin nipis kulit,semakin jelas bayang-bayang bawah mata.

Kurangnya collagen kulit juga mempengaruhi terutama bila sudah meningkat usia. Kurang kolagen, kulit sekitar mata juga akan menipis. Jadi, jangan abaikan kolagen apabila usia semakin meningkat, bukan untuk kulit dan kecantikan sahaja tetapi juga penting untuk sendi dan fungsi tubuh yang lain. Boleh dapatkan collagen powder Shaklee dan Vitamin C Sustained Release untuk meningkatkan pengeluaran kolagen dalam badan.

Elergi juga boleh menyubang kepada masalah eye bag. Haaa bagaimana tu? Ape kaitannya? Kalau makan makanan elergi, mata akan terasa gatal. Kita pun bukan main sedap menggosok mata tapi tahu kah anda, perbuatan menggosok mata ni boleh menyebbakan darah memenuhi pembuluh-pembuluh bawah mata dan menjadikannya nampak gelap. Jadi elakkan makanan yg boleh merangsang alergi anda atau atasi masalah elergi dengan Alfalfa Complex.

Jangan tak tahu juga kekurangan Zat Besi juga boleh menjadi punca eye bag. Lebih kronik kalau hamil di mana zat besi sngt diperlukan untuk memenuhi keperluan ketika hamil. Cara nak atasi, amalkan pengambilan vitamin tambahan yg mengandungi zat besi seperti Vitalea.
Cara menghilangkan lingkaran gelap bawah mata dengan vitamin
Dapatkan zat besi yang mencukupi samada melalui makanan harian yang kaya zat besi seperti kerang, bayam, buah delima. Atau, pilihan alternative adalah melalui supplemen multimivitamin yang dilengkapi zat besi. Pilihan saya adalah Vitalea -- multivitamin lengkap dengan zat besi dari Shaklee. 2 biji sehari sudah mencukupi.

Kurangkan bengkak salur darah dengan pengambilan Vitamin E. Vitamin E boleh dimakan dan disapu terus di kawasan lingkaran. Vitamin E terbaik adalah dari sumber asli, yang boleh dikenali melalui label 'd-alpha tocopherol' pada kandungannya. Untuk sapuan, picit vitamin E dari kapsulnya, cairkan dengan minyak almond atau minyak zaitun. Usap perlahan di kawasan gelap.

Gunakan cream mata yang sesuai dan selamat. Pilihan saya adalah Eye Treatment dari Shaklee.

4 ulasan:

  1. assalam.. berapa ya harga satu set eye bag ni?

    BalasPadam
  2. eyebag saya tak hilang hilang even dah guna banyak produk . Hmm

    BalasPadam

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...