Isnin, 2 November 2015

GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER

GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER 

Hai semalam buka lagi kotak En Putih baru. Dari March haritu semalam baru rasmi En Putih yang 

dah sekian lama beli ni.

Lepas saya pakai.. sahabat baik pun beli Set Basic terus sebab nampak perubahan di wajah saya.   

Katanya muka rasa bersih dan kalau stress jerawat tak timbul. Dan paling best Gentle Deep Foaming 

Cleanser dapat mencerahkan kulit

Jimat kan beli 1tiub tahan berbulan-bulan. Yang penting Gentle Deep Foaming Cleanser ni bebas dari 
bahan kimia. Sesuai untuk kulit wanita asia

GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER

 Membersihkan dan menyegarkan kulit

 Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan

 Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan

 Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen

 Lembut dan menyegarkan

Sebarang  Tempahan Hubungi:

Mariani Md Isa
#pakarkulitdankecantikan
#shakleewangsamaju
0196972154

Rabu, 21 Oktober 2015

Penawar Demam Selsema

Nutriferon Dan Performance Drink
Assalammulaikum  wbt  hai semua semalam tak bersiaran berjangkit demam  dengan Walid dan anak Alhamdulillah  mereka dah sembuh tapi umi pulak berjangkit semalam. Tak henti-henti selsema sampai sakit kepala di buat nya.

Alhamdulillah  hari ni beransur pulih dan dah tak selsema.  Sebenarnya  kami sekeluarga  bila demam memang susah nak telan ubat atau panadol besar tu. Mana dengan anak tekak sakit kan. Jadi kita ikhtiar dulu dengan Suppliment

Al Kisah Muhammad  Muizzuddin  demam panas  hari jumaat.. Umi dah risau sebab NutriFeron  dah habis. Pagi sabtu  pula walid info demam dan selsema teruk sebab cuaca di kedah memang  panas. So hari sabtu baru ni saya nekad ke Branch Shaklee beli NutriFeron  dan Performance Drink  sebab ini sahaja  yang diorang nak kalau demam.

Muizzuddin demam 38.7°C memang panas sangat badan. Saya keluarkan  NutriFeron  1sachet bancuh dalam Performance  Drink Alhamdulillah  hari sabtu nampak dia aktif  semula malam tu cuma tak macam selalu. Pagi Ahad tengok  kembali surut Alhamdulillah  tapi saya tetap  berikan NutriFeron  dan Performance Drink  bancuh dalam air muiz minum berkali-kali. Dan Alhamdulillah  muiz nampak sihat Ahad  baru ni siap pergi swimming. Nutriferon  ni memang ibarat First Aid untuk keluarga kami. Kemana sahaja kami akan bawa.




Walid pula demam dari Alor Star sabtu baru ni plus Selsema teruk 24jam nak bersin sahaja  muka sampai merah. Pun begitu saya up kan Dos Vitamin-C, minum  Performance Drink dan NutriFeron  sahaja. Alhamdulillah  sampai Alor Star pagi Isnin dah hilang selsema. Cuma letih masih ada sebab  keadaan jerebu  yang teruk sekarang. 

Buat anda di luar sana  banyakan minum Air Kosong atau air suam, jangan keluar rumah dalam keadaan jerebu ni bimbang dapat penyakit yang tak di ingini. Jagalah Kesihatan  Ok.



Ahad, 18 Oktober 2015

TIPS AWET MUDA

SET AWET MUDA

Pernahkah anda berada dalam situasi, ada orang yang tak dikenali menyapa anda dengan panggilan adik kerana rahsia awet muda anda? Walaupun sebenarnya anda lebih tua dari orang itu. Sebaliknya, pernahkah orang sekeliling memanggil anda kakak walhal anda sebenarnya lebih muda dari mereka?
Situasi ini membuatkan anda tidak selesa malah setiap hari berasa malu untuk berhadapan dengan semua orang.


Penuaan adalah sel-sel tubuh manusia yang semakin berusia seiring usia yang meningkat. Namun, dalam kehidupan serba moden ini, penuaan sel ini tidak lagi menggambarkan usia seseorang. Dalam bahasa mudahnya, ramai orang muda hari ini yang kelihatan tua dari umur sebenarnya. Saya ada seorang kawan yang baru berusia awal 20-an tetapi sering disangka berusia pertengahan 30-an! Bacalah jika anda ambil berat tentang ini.


Kenapa ini semua terjadi?
Menurut sains, unit asas tubuh manusia adalah sel. Daripada sel kemudian menjadi tisu,organ dan akhir sekali sistem. Sel yang mengalami penuaan ini adalah sel yang mula rosak. Di zaman moden ini ada pelbagai faktor yang menyebabkan sel mula rosak atau mengalami penuaan dengan cepat. Antaranya kerana stress (tekanan), diet yang tidak seimbang dan toksin dari alam sekitar yang semakin tercemar. Kesan dari sel yang rosak ini menyebabkan tisu,organ dan sistem juga terjejas. Akhir sekali,kita pun kelihatan lebih tua dari usia sebenar!


Anda juga perlu tahu, apabila kita semakin berumur, mitochondria atau “kilang penjana tenaga” dalam sel kita semakin merudum. Akibatnya, tenaga sel semakin lemah dan metabolisma pun turut menurun. Keadaan menjadi lebih kritikal kerana setiap hari sel-sel tubuh kita sering terdedah kepada serangan berjuta-juta radikal bebas yang merosakkan DNA sel kita. Kebiasaannya, tubuh kita akan menghasilkan antioksidan sebagai mekanisme pertahanan daripada serangan radikal-radikal bebas ini. Malangnya, sel-sel tubuh yang terjejas tadi menyebabkan tubuh tidak mampu untuk menghasilkan antioksidan secukupnya bagi melawan serangan radikal perosak sel tersebut.


Saintis Shaklee menghabiskan bertahun-tahun kajian punca penuaan. Akhirnya, setelah percubaan demi percubaan dilakukan, maka terhasillah Vivix Shaklee, supplemen yang mengandungi kombinasi resevratrol dan phytonutrient. Sumber resevratrol dan phytonutrient ini adalah dari anggur muscadine, sejenis anggur yang jarang ditemui dan terbaik kerana ianya tumbuh secara semulajadi dalam cuaca yang ekstrem. Menurut saintis, semakin anggur itu terdedah kepada cuaca yang ekstrem, semakin tinggi penghasilan resevratolnya. Wah nampak tak di situ yang Shaklee betul-betul menghasilkan produk yang berkualiti.



RAMUAN VIVIX


10X GANDA RESVERATROL

VIVIX AWET MUDA TERBAIK
Resveratrol ialah antioksidan semulajadi yang boleh ditemui didalam beberapa jenis tumbuhan, bijian dan buah-buahan, termasuklah anggur dan produk yang dihasilkan daripada anggur seperti wine merah. Resveratrol ialah polyphenol yang telah ditemui dan didapati berpotensi didalam meningkatkan tahap kesihatan melalui kajian yang dilakukan di makmal.
Ujian makmal telah menunjukkan bahawa resveratrol dapat melambatkan penuaan pada tahap sellular dan mampu mengaktifkan pengawal atur genetik kepada hayat sel, yang memberikan impak positif kepada DNA, kesihatan sel dan metabolism.


Vivix menyediakan 100mg resveratrol dalam setiap hidangan. Pekatan resveratrolnya mengandungi 98% resveratrol semulajadi, dan jumlah resveratrol dalam Vivix adalah mengikut kajian saintifik dan ujian terperinci.*
Vivix mengandungi bahan-bahan polyphenols yang terbukti melalui ujian makmal dapat memberikan impak positif kepada 4 kunci mekanisma kepada penuaan sellular, maka ia adalah lebih dari sekadar membekalkan sokongan antioksidan.


Tiada sebarang interaksi diantara Vivix Shaklee atau apa saja kandungan yang terdapat di dalamnya dengan suplemen lain. Sebagai langkah berjaga-jaga, Shaklee mengesyorkan individu yang sedang bibawah seliaan doktor untuk sebarang jenis perubatan atau penyakit, atau individu yang sedang mengambil ubatan terutamanya ubat untuk mencairkan darah untuk mendapatkan khidmat nasihat daripada doktor masing-masing.


Vivix Shaklee dihasilkan bersesuaian dengan golongan dewasa yang mengambil berat tentang penuaan yang sihat dan juga kesihatan umum.
Vivix Shaklee tidak disyorkan untuk ibu hamil, ibu menyusu bayi atau individu berumur 18 tahun ke bawah.
Vivix Shaklee boleh diambil bersama-sama suplemen Shaklee yang lain dan yang paling ideal ialah NutriFeron dan Cinch Shakes.


Phytonutrients yang menyokong system imun dalam NutriFeron dan protin bagi memelihara keanjalan otot di dalam Cinch Shakes, bersama polyphenols yang terkandung dalam Vivix Shaklee memberikan sokongan nutrisi secara menyeluruh kepada asas kehidupan yang lebih sihat.*
Vivix Shaklee tidak mengandungi alkohol.
Ujian secara meluas, termasuk simulasi penghantaran dibawah suhu ekstrem dan keadaan kelembapan telah membuktikan bahawa kualiti produk tidak terjejas.
TESTIMONI VIVIX

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...